Unelmakoti löytyi valmiina ensimmäisellä näytöllä

Mustonen-Ali-Koveron perheen 125-neliöinen paritalon puolikas huokuu avaruutta ja toimivuutta. Kodin sydämenä toimii keittiö-olohuoneyhdistelmä, josta on mahdollista lohkaista vielä yksi huone lisää, jos erillisen tilan tarve lisääntyy. Kaikki kolme makuuhuonetta ovat isoja, ja vanhempien masterbedroom on reilusti yli kymmenen neliömetrin kokoinen.

Koko asunnossa katon korkeus on hieman normaalia korkeampi, keittiössä ja olohuoneessa katto nousee korkeuksiin, tuoden asuntoon mukavasti valoa. Perheille tärkeän kodinhoitohuoneen lisäksi arkea on helpottanut viereinen lisätila, joka on toiminut vauvanhoitohuoneena.

Nopeita päätöksiä

Perhe osti asunnon valmiina vuonna 2010, eikä muutoksia ole tarvinnut jälkeenpäin tehdä.
– Ajattelimme, että käydään nyt katsomassa, miltä se näyttää ja ihastuimme asuntoon heti. Tämä oli ensimmäinen asunto, jota kävimme katsomassa ja teimme päätökset todella nopeasti, koska hintakin oli kohdallaan. Avaimet saimme käteen lähes saman tien ja samalla viikolla Jussi jo muutti tänne, Eveliina Mustonen kertoo.

Pariskunta oli asunut siihen saakka erillään, ja Janakkalan Harvialassa sijaitsevasta asunnosta tuli heidän ensimmäinen yhteinen kotinsa. Samoihin aikoihin nyt kaksivuotias Oona-neiti ilmoitteli tulostaan, joten muuttaminen saman katon alle ja isompaan asuntoon sopi hyvin ajankohtaan.

Vaihtoehto rakentamiselle

Rakentaminenkin oli käynyt pariskunnan mielessä ja tonttipaikkoja oli jo tutkittu, mutta koska Iungo Oy:n rakentama asunto oli täydellinen unelmakoti, oli vaativaan projektiin turha ryhtyä.
– Ei ole tullut missään vaiheessa mieleen, että joku asia olisi pitänyt suunnitella eri tavalla. Emme ole itse tehneet tänne muuta kuin pintamaalauksia ja tapetoineet yhden seinän. Terassia laajensin ja asensin siihen kaiteet Oonan vuoksi. Asunnon takuuseen liittyvät korjaustyöt ovat hoituneet sovitusti ja nopeasti, Jussi Ali-Kovero kertoo.

Harvialan asuinaluetta Mustonen-Ali-Koverot kehuvat vuolaasti. Alueelta löytyvät niin päiväkoti kuin koulukin. Muut palvelut ovat myös lyhyiden ajomatkojen päässä. Lapsen kaverit asuvat lähellä, vanhemmat tuntevat toisensa ja ilmassa on yhteisöllisyyden tuntua. Elämänlaatua sekin, että Eveliinan työmatka taittuu vartissa ja Jussin muutamassa minuutissa.

Mustonen-Ali-Koveron TOP-3 kodin valinnassa:

  1. Asunto itsessään, alueella ei ollut valintatilanteessa paljon merkitystä.
  2. Sijainti – koulu ja päiväkoti lähellä, työpaikalle on lyhyt matka.
  3. Lapsiperheen palvelut ja edut Janakkalassa ovat hyvät.

Katso kohteen kuvaus »