Viimeisteltyä työtä alusta loppuun

Pia, Kasper, Lydia ja perheen uusin tulokas Linus Kenig nauttivat niin arjesta kuin juhlastakin viihtyisässä vuonna 2012 valmistuneessa kodissaan. Puinen paritalo Janakkalan Harvialassa erottuu edukseen persoonallisen ja kauniin ruskean värinsä ansiosta. Punainen katto täydentää kokonaisuuden. Jo ovesta sisään astuessa aistii kodin hyvän tunnelman; 97,5 neliötä ovat muuttuneet omaksi pesäksi, jossa vietetään paljon aikaa.

Kenigit olivat koko rakennusprojektin ajan luottavaisella mielellä, sillä yhteistyö Iungo Oy:n kanssa sujui mallikkaasti. Yrityksen mainostama huolellinen ja viimeistelty työ toteutui jokaista listaa myöten. He kertovat, että asiakas huomioitiin koko rakennusurakan ajan ja aikataulutkin toteutuivat suunnitellusti. Yhteistyö oli kaikin puolin toimivaa.

– Ison rakennusfirman kanssa toiminta on aika kasvotonta. Tilaukset tehdään netin kautta, eivätkä ihmiset tule tutuksi. Meidän taloprojektimme oli hyvin vuorovaikutteinen. Luottamus lisääntyi entisestään, kun opimme tuntemaan tekijät paremmin. Meidät pidettiin ajan tasalla ja koimme, että saimme rakentamisen palvelua, emmekä vain raakaa rakentamista, Kasper kiittelee.

Maalaishenkeä ja valoisaa valkoista

Maalaishenkinen sisustus toistuu tyylikkäästi Kenigien jokaisessa huoneessa. Ruututapetit elävöittävät maltillisesti muuten vaaleita ja harmonisia pintoja. Puupaneelit tuovat sisustukseen ripauksen vanhaa aikaa. Kenigit lähtivät rakennusprojektiin mukaan varhaisessa vaiheessa, ja pääsivät näin suunnittelemaan materiaalit täysin oman makunsa mukaan. Mutta miten pariskunta pääsi yhteisymmärrykseen ja teki valintansa lukuisien eri vaihtoehtojen ja tyylien väliltä?
– Se ei ollut vaikeaa. Sisustuslehtiä ja -blogeja oli kiva selailla ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Meillä on keskenämme samanlainen maku, joten siinäkin suhteessa ratkaisut olivat lopulta helppoja. Jos on pakko joku asia sanoa, niin vaikeinta oli laattojen valitseminen. Itse taloa rakentamaan emme kuitenkaan ryhtyisi, 14 vuotta yhdessä ollut pari kertoo.

Kenigien valkoinen keittiö on Iungon yhteistyökumppani Puustellin mallistoa. Silmiä hivelevän viimeistellyksi valkoisen teeman tekee kattoon asti nouseva liesituuletin kupuineen. Myös tasot, liesi ja jääkaappi ovat valkoiset. Kalusteita koristavat talon henkeen sopivat kuppivetimet.
– Keittiön suunnittelu meni hienosti ja siitä tuli juuri sellainen kuin halusimme. Saimme Puustellista asiantuntevaa suunnitteluapua, ja meille annettiin eri vaihtoehtoja, Pia sanoo.

Palvelut ja leikkipaikat lähellä

Kenigit viihtyvät Harvialan asuinalueella hyvin. Alueella on paljon lapsiperheitä, ja läheltä löytyy aina sopivan ikäisiä leikkikavereita 3-vuotiaalle Lydialle. Kouluterveydenhoitajana toimiva Pia on vielä kotona Linus-vauvan kanssa ja alueen leikkipuistossa on mukava tavata muita vanhempia. Kasperin työpaikka sijaitsee sopivan matkan päässä Hämeenlinnan Tiiriössä. Arjen palvelut löytyvät muutaman kilometrin säteellä joko Hämeenlinnasta tai Janakkalasta.
Paritalon tontti on 1 500 neliön kokoinen. Suurella terassilla kelpaa viettää kesäisin aikaa, ja lapsilla on tilaa telmiä pihan nurmialueella.

Kenigien TOP-3 kodin valinnassa:

  1. Laadukkaat ja mieleiset materiaalit.
  2. Hyvä sijainti lapsiperheelle.
  3. Nykyaikaiset lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmät, jotka lisäävät asumisen viihtyvyyttä.

Katso kohteen kuvaus »